Per a les accions relacionades amb el préstec, la devolució i reserves i amb la llista de favorits, has d’utilitzar el teu compte d’usuari.

Hi pots accedir mitjançant el botó El meu compte, a la part superior de la pàgina, i introduir l’usuari i la contrasenya que et va assignar la biblioteca.

1. Quan passis el ratolí sobre els documents que es mostren a la pantalla, apareixerà un desplegable que t’informarà de si el document està disponible per al préstec, Prestar, o si no hi ha exemplars lliures en aquell moment, Reservar.

2. Si està disponible per al préstec, fes clic sobre el document que t’interessa per veure’n informació detallada i selecciona l’opció Prestar. L’opció Vista prèvia et descarregarà una part del contingut del llibre, que et permetrà valorar si t’interessa.

3. En el darrer pas, podràs confirmar o anul·lar el préstec.

Si el document no es troba disponible per al préstec, apareixerà en el desplegable Reservar i es mostrarà una data aproximada de la disponibilitat.

Si vols agafar en préstec un document quan hi hagi exemplars disponibles, fes clic sobre el document per veure’n la informació detallada i selecciona Reservar. L’opció Vista prèvia et descarregarà part del contingut del llibre, que et permetrà valorar si t’interessa.

El document reservat apareixerà al teu compte d’usuari, en l’apartat «Préstecs i reserves», amb el número d’ordre de la teva reserva i la data aproximada de disponibilitat.

Quan el document disposi d’exemplars disponibles, rebràs una notificació per correu electrònic perquè l’agafis en préstec.

Si vols anul·lar la reserva, pots fer-ho pitjant el botó Anul·lar la meva reserva.

Pots accedir als documents prestats des del compte d’usuari, en l’apartat Préstecs i reserves.

Des d’aquest apartat, s’ofereixen dues modalitats d’accés al contingut dels documents: lectura en línia o descàrrega.

  • Llegir en línia: requereix una connexió de dades en el moment de la lectura. Equival a una lectura en streaming, sense descarregar el document.
  • Descarregar: consisteix a descarregar el document a l’aplicació Adobe Digital Editions (ADE). Per fer-ho, el dispositiu de lectura ha de tenir descarregat aquest programa (Adobe Digital Editions (ADE): crear un compte i instal·lació). Aquesta opció també s’ha d’utilitzar per exportar el préstec a un lector de llibres digitals.

Lectura en línia: obre una aplicació de lectura amb accés a l’índex i a un cercador, , i a opcions de configuració del text, . També ofereix una opció audible automàtica.

  1. Fes clic sobre la portada de l’audiollibre a la secció Inici o Els meus llibres de l’aplicació.
  2. Si és la primera vegada que l’escoltes, el llibre començarà des del principi. Si ja has començat l’audició, es reprendrà al lloc on vares quedar.
  3. Es mostra una pantalla amb les opcions següents:

Retardar 30 segons la lectura. 

Avançar 30 segons la lectura.

Tornar al capítol anterior.    

Avançar al següent capítol.  

Modificar la velocitat de lectura.

És necessari tenir connexió a Internet per escoltar l’audiollibre.

Els documents prestats es tornaran automàticament quan acabi el període de préstec.

Tornar un document de forma anticipada: accedeix a l’opció Préstecs i reserves del teu compte d’usuari i obre l’opció de lectura Llegir en línia.

Des de l’aplicació de lectura, clica l’opció Tornar el llibre.

Tornar un audiollibre

  1. Desplega els tres punts de la part superior.
  2. Seleccionar l’opció Tornar audiollibre.