Per les accions relacionades amb el préstec, devolució i reserves i amb la llista de favorits, l’usuari haurà d’utilitzar el seu compte d’usuari.

Podrà accedir a aquest mitjançant el botó El meu comte, que es troba a la part superior de la pàgina, i introduir l’usuari i la contrasenya que li va assignar la seua biblioteca.

1. Quan passe el ratolí sobre els documents que es mostren a la pantalla, apareixerà un desplegable que l’informarà de si el document està disponible per a fer un préstec, Prestar, o si no hi ha exemplars lliures en eixe moment, Reservar.

2. Si està disponible per a fer el préstec, clique sobre el document del seu interès per veure informació detallada d'aquest i seleccione l’opció Prestar. L’opció Vista prèvia li descarregarà part del contingut del llibre, el què li permetrà valorar si li interessa.

3. En l’últim pas, podrà confirmar o anul·lar el préstec.

Si el document no es troba disponible per a fer un préstec, apareixerà en el desplegable Reservar i es mostrarà una data aproximada de la seua disponibilitat.

Si volguera fer un préstec del document quan hi hagen exemplars disponibles, clique sobre el document per veure la informació detallada del mateix i seleccione Reservar. L’opció Vista prèvia li descarregarà part del contingut del llibre, el què li permetrà valorar si li interessa.

El document reservat apareixerà al seu compte d’usuari a l’apartat Préstecs i reserves, amb el número d’ordre de la seua reserva i la data aproximada de disponibilitat.

Quan el document compte amb exemplars disponibles, rebrà una notificació per correu electrònic perquè faça el préstec del document.

Si desitja anul·lar la reserva, pot fer-ho polsant el botó Anul·lar la meua reserva.

L’accés als documents prestats es farà des del compte d’usuari, en l’apartat Préstecs i reserves.

Des d’aquest apartat, s’oferixen dos modalitats d’accés al contingut dels documents: lectura en línia o descàrrega.

  • Llegir en línia: requerix connexió de dades en el moment de la lectura, seria una lectura en streaming, sense descarregar el document.
  • Descarregar: descarregar el document en l’aplicació Adobe Digital Editions (ADE). Per fer-ho, el dispositiu de lectura ha de tenir descarregat aquest programa (Adobe Digital Editions (ADE): crear un compte i instal·lació). Aquesta opció també hauria d’utilitzar-se per exportar el préstec a un lector de llibres digitals.

Lectura en línia: obri una aplicació de lectura amb accés a l’índex i a un buscador, , i a opcions de configuració del text, . També oferix una opció audible automàtica.

  1. Faça clic sobre la portada de l’audiollibre en la secció Inici o Els meus llibres de l’aplicació.
  2. Si és la primera vegada que l’escolta, el llibre començarà des del principi. Si ja ha començat amb l’audició, es reprendrà en el lloc on es va quedar.
  3. Veurà una pantalla amb les següents opcions:

Retardar 30 segons la lectura. 

Avançar 30 segons la lectura.

Tornar al capítol anterior.

Avançar al següent capítol.  

Modificar la velocitat de lectura.

És necessari disposar de connexió a Internet per escoltar l’audiollibre.

Els documents prestats es tornaran automàticament quan acabe el període de préstec.

Tornar un document de forma anticipada: accedisca a la opció Préstecs i reserves del seu comte d’usuari i obriga l’opció de lectura, Llegir en línia.

Des de l’aplicació de lectura s’utilitzarà l’opció Tornar el llibre.

Tornar un audiollibre

  1. Desplegar els tres punts de la part superior.
  2. Seleccionar l’opció Tornar audiollibre.